elusive elks

jag ser det fina i det lilla. stjärnhimlen känns felplacerad, dom har eldflugor, en dam i den lokala kyrkkretsen ser ut som cruella de vil, glassortimenten är fantastiska, hundarna är väluppfostrade, jag ser fram emot den nationella körsbärsfestivalen och jag ser framemot majsfälten som kommer senare.

men. som jag tidigare nämnt passerar man anti-abortion skyltar då och då. Idag fick jag reda på att ungens favoritbok var på det temat, ja, helt enkelt en fin liten bok med stark politisk underton. hon våldtas men väljer att behålla barnet och når på så vis personlig upplysning. härligt.

jag måste erkänna att jag på sätt och vis gror mina fördomar, på sätt och vis tror jag att det är en försvarsmekanism.

det finns ljus. Idag mötte jag en kines som blivit "bortgift" från shanghai ut hit till bushen. hon hade aldrig sett ett radhus eller en ko i verkliga livet innan dess. jättetrevlig!

annars. ..well, beachday idag. hängde på stranden och urk, nog är det långtråkigt. jag har ännu inte fattat grejjen med motorbåtar eller däckåkande bakom dessa, eller seadoo's för den delen. stink och oväsen.

annars.. well. jag äter nyttigt och mår bra I guess. cyklar fram och tillbaka mellan ladugårdarna. vi försökte göra sushi häromdagen, jag kunde inte sluta skratta. btw, deras inlagda ingefära är strimlad, rödfärgad och smaklös.... mums...

men så ibland ser jag människor som är "annorlunda" (!) och då känner jag mig fast i en bubbla där luften är välartad och kristen, men när jag ser dessa människor så minns jag om hur saker kan vara och det är liksom som om man är en hund i en het bil och så sticker man huvudet ut genom fönstret och luften är frisk och känns härlig och om man kunde skulle man försöka hoppa ut men vindrutan är inte stor nog att ta sig igenom.


torsdag

dagarna förflyter. jag känner mig alltmer osäker vid tanken på att bli lämnad här ute bland bondgårdarna alldeles ensam.

nu ska jag fylla i skolans årsbok, sen ska jag gå och förhoppningsvis avbryta alla mina ansökningar inför hösten (om man kan göra det, kul annars och komma hem och möta alla nej-breven).

Jag har fått en vana att äta jordnötssmör... en matsked jordnötssmör täcker ungefär 25%  RDI av fett. 

ummm annars. nope. inget händer. Jag har skaffat en ny liten kamera efter att ha varit kameralös i ett halvår har jag svårt att ta bilder alls. Jag kan ge lite naturscener; vidsträckta fält där det odlas majs, lummiga skogar, i hagen betar en fjording och en palomino quarter, världens praktexemplar av schäfer bor hos en gammal dam, well, många är gamla. 
dom vill nog att simon ska stanna kvar istället för mig, för dom arbetar hårt med att försöka peka ut och få honom att dejta traktens tjejer (trots att han redan är upptagen, "You can be like a sailor, with a girl in each harbour")

vi var till kyrkan förra söndagen. det var läskigt. jag fick lite islamist-vibbar och tänkte att religionerna trots allt inte är så olika och när prästen började mässa om kvinnlig återhållsamhet kände jag mig äckligt utpekad som den enda på plats under 40 års ålder. 
"Women are guardians of virtue"

blä.
 


på språng

hej hej svenskt tangentbord.
befinner mig på landet, så lantligt det kan bli. Mycket har jag inte förstått, som att det bara var någon dag sedan jag tog studenten, packade ihop, sa hejdå och sen flög. tiden står stilla när man flyger, flygplatser är mystiska platser. delade flyg med en viss Mr. Lyxzén (!) och väl i USA var vi ensamma på chicagos flygplats, inga köer och inga arga skrikande vakter. mycket biff dock. Såg en liten kopia av Billy Joe också på flygplatsen. Well, här i utbygden har jag dessvärre mest betraktat anti-abortion signs ("SMILE  ;) Your mother chose life"), kossor och feta bilar.

hmm. återkommer. ser framemot en aktiv sommar. lite orolig över att jag måste vara social. Hu och ve ! fasa! aja, nu ska jag försöka bryta mitt ytterst asociala beteende och gå och njuta av en middag som jag själv inte bidragit till, försöka vara artig, lagom pratsam och le.

le le le.

RSS 2.0