Glasbit i en vattenpöl som frös

tillbaka efter en heldag på stranden. underbart faktiskt. jag trodde inte jag skulle klara det, jag menar, 30+, sandstrand och full sol. urk. men jag har blivit äldre, har inte lika mycket spring i benen nu som tidigare tydligen. aja, vi hoppade från piren en hel del iallafall. jag håller på att träna det nämligen, att hoppa ner i vatten. Det finns nämligen ett träd vid en lokal badstrand som alla klättrar upp i och svänger sig ut från, hurmm, alla utom jag.

Jag är insomniac igen, det är tillbaka. ikväll ska jag ta emot sömnlösheten med öppna armar. trouble is a friend.

Tjaba bananpuré, ska softa ett tag också. sista veckan nu.

Change (In the house of flies)

Explosions in the sky spelar i boston i oktober, ännu en orsak att återvända!
hursomhelst. några saker suger.
1. det är USA vi pratar om
2. USA är något hala när det handlar om visum och tillstånd blahaabla
3. USA är inte ett underbart land som sverige där studierna är gratis. (tvärtom, bye bye hårt sparade studiebidrag)
4. Allt måste fixas på löpande band inom en kort framtid för att vara i ordning i tid. Det finns inte plats för misstag. Detta stressar mig.

urk. dåligt humör idag. det finns värre saker förstås, som att splittra sin själ till exempel, falla ner i mörka brunnar eller känna spindlar krypa under skinnet.


Boy, take your time, don't live too fast
Troubles will come and they will pass
                         Deftones - Simple man


framtid

hej jag är stressad. har varit i boston och mött intelligenta människor med en hälsosam syn på studier så nu har jag fått blodad tand och vill verkligen göra någonting till hösten... boston var underbart, precis vad jag behövde, vi åkte upp till connecticut också och hängde på en idyllisk ö ute i havet, aaah, njutning. hursomhelst nu måste jag hitta mer info.

Jag drömde om emelie, sanna och moa, det var sensommar och vi satt en sen kväll under ett parasoll i emelies trädgård. minns inte så mycket mer dock. 

Drömde häromdagen också att jag missade flyget hem för att jag beslutade att dyka nerför niagarafallet, när jag insåg att mitt plan lyft blev jag först orolig men innerst inne lättad. haha, kanske borde jag stanna här ett tag till? eller komma tillbaka. Jag har blivit erbjuden boende igen, denna gång i boston, hur kan jag tacka nej?


radiohits - BREAK

"If I die young, bury me in satin
Lay me down on a bed of roses
Sink me in the river at dawn
Send me away with the words of a love song

The ballad of a dove
Go with peace and love
Gather up your tears, keep ‘em in your pocket
Save them for a time when your really gonna need them, oh
"
 - The band Perry (perry heter förresten världens vackraste men osocialaste sheltie som jag i hemlighet beundrar, han är sååååå vacker !)

-.- söt sång som börjar bli rätt gammal nu. snart ska vi äta sill. idag vart det beachday igen. ikväll ska vi motionera så att vi inte blir alltför degiga under morgondagens långa bilresa. kool-aid fastnade inte i mitt hår, sov med skiten i håret och INGET fastnade. disappointed.

Såg att folk blivit antagna till juristlinjen och läkarlinjen och gud vet vad. ett stygn av oro vid tanken av en snar framtid komplett dold i dimma. så blev jag påmind. för sjutton, jag är i usa och majsen växer så det knakar, solen skiner och kossorna muar, kontot är inte tomt och världen är ett hav av möjligheter, allt kan hända hursomhelst närsomhelst. nu lever jag i en bubbla, sakta kommer jag flyta hem över haven till sverige till hösten och när jag väl landat får jag se vad som händer.

ok. är lite trött på att blogga. break break.

zebra zebra zebra

wow! idag hände det. Jag mötte folk som inte var renodlat kristna!!!!!!
vi besökte en vän till familjen (en intressant äldre herre i allmänhet) för att åka i gummibåtar nerför en liten flod, han hade bjudit med två yngre män, oh no, tänkte nog alla. well, när vi väl kommit en bit bort från de andra började vi prata, om whiskey och marijuana och usa's tv-kanaler. hehe. och det var så befriande att få lufta mina åsikter bland öppensinnade yngre personer som var allt jag saknat omkring mig. nu är jag sugen på Lynchberg lemonade eller bara vilken whiskey som helst.
Dom gav mig ett recept på något dom kallar Yakka, eller något i den stilen.  ok. receptet var som följer: 1 flaska vodka, 6 citroner, 2 lime, 2 cups socker och is. skaka så länge som möjligt, passa sedan laget runt. ska tydligen vara den perfekta sommar-camping "drinken", kan föreställa mig det  ^^  blir rätt mycket, ca 1 gallon så jag vet inte vad dom skakar med.   "det smakar bara lemonad, men morgonen efter mår man Yakka, därav namnet".
hursomhelst. nu är jag uppiggad och glad och tillbaka på farmen igen, vara bara tvungen att skriva av mig ! yey! strangers! Yey!


grindcore

dagarna går snabbt. har vant mig vid en medeltemperatur på 25-30 grader + luftfuktighet á 60-75.
därför har dagarna försvunnit enligt följande mönster:

1. insomnia-problem.
2. vaknar 9, sover vidare till tolv
3. inser att det enda vettiga att göra är att bada. besöker ett vattendrag.
4. kommer hem, dagen är över.

eat, sleep, repeat.


men igår tog vi ut ponnyn och åkte häst och vagn  :D  söt sött liten gulle ponny som galopperade med oss genom skogarna ! sen skulle vi gå och simma, bestämde oss för att jogga runt sjön, när vi kom tillbaka var det mörkt. vi badade i den varma sjön under månen, med mygg och eldflugor. ack, så vackert. sen skulle vi ta oss hem, inte lika vackert. plötsligt mötte vi ett piggsvin. panik. aja, vi klarade oss hela vägen iallafall, famlade i blindo genom skogen tills vi såg ljuset.

familjen har farligt nog erbjudit mig boende och en idé om att jag skulle kunna bo kvar här till hösten och läsa någon kurs kanske. ännu en intressant idé. RHCP kommer till globen i oktober. trippen till Boston nästa vecka kommer tydligen gå genom kanada, Yey! dock tydligen en mycket tråkig del av landet, men förhoppningsvis stannar vi vid någon bensinmack så jag får tjuvlyssna på deras dialekt.  mihihiiihi

 - anka, pappa o jag (hästhage i bakgrunden), första veckan, alltså tidigt i juni.

 - jag manövrerar sötponnyn Lacey ner i sjön en varm kväll i Juli. En av vovvarna där till höger också, Millie, engelsk springer spaniel.


midnight

klockan är sex på kvällen här nu, den 8/7-11. vi ska äta middag. jag har skrivit tackkort. om 2 minuter är det min födelsedag. årets mest ångestfyllda dag, tätt följd av julafton.

det finns nog en psykologisk orsak bakom detta yttrande på en blogg av alla platser.

nästa vecka blir det boston. jag ser fram emot det. vi var på drive in movie nu i veckan också, satt i regnet under filtar på motorhuven, kollade cars 2 och pirates 4 (double feature), myspys. jag ska färga håret med kool-aid (saftpulver för er som inte vet) och om den funkar ska jag smuggla hem en massa påsar kool-aid, kostar bara 50 öre styck typ och färgen håller nästan 2 månader ! jag tänker nog aldrig dricka kool-aid med tanke på detta...

too late. ännu en födelsedag. hipp hipp hurra.......

dagens äventyr!

Igår besökte jag en amish:isk matbutik och mjölkade en get  :D idag ska vi ut och paddeli paddla :D

sad but true

jag blev mycket glad dagen jag fick en ny dator. synd bara att den suger.

1. jag kan inte hämta hem spotify (not available in your country)
2. jag kan knappt använda deezer (this song is not available in your country)
3. inte ens youtube funkar som det ska.

för en gång skull vill jag lyssna på musik. musik som faller mig i smaken. jag trodde jag skulle komma hit till detta okända land och slippa bil-radio-problemen som svensk radio skapat med superdåliga superhits som spelas om och om igen. icke. icke inom hörhåll.
droppen kom igår. 2 timmars bilfärd lyssnandes till praise-music där det känns som att alla sånger handlar om "He knows me best, without Him i'm nothing, He is so good, He is my hero, He listens to my prayers and He loves me" typ. dessutom låter alla låtar likadant. halvdana. med en sån där pojk-sångare som låter precis som alla andra amrikanska-tonårs-musik-bands-sångare. om och om igen. 2 timmar.
Vi åkte till grand rapids, birthtown of Anthony Kiedis. vi gick på en liten utomhuskonsert, amerikansk neo folk-rock, ett band som hette craigs wives tror jag. mycket bra.

har man tur är saker tre dubbelt så dyra i sverige. risken att hamna i ohämmat pengaslöseri är därför farligt stor.
exempelvis, bare minerals foundations för 200 istället för 400. kap.

ok. nog om gnäll.
igår åskade det. mkt mysigt. familjen har en get, mkt mysigt.

RSS 2.0